غذاهای کمکی سنتی (حلیم حبوبات )

 

                                                      

  1. فرنی آرد برنج
  2. شیر برنج
  3. حریره بادام
  4. حلیم حبوبات   

 

حلیــم حبـــوبات : 

عدس  15 گرم    (یک قاشق غذاخوری)

ماش   15 گرم    (یک قاشق غذاخوری)

نخود   7  گرم     (2/1 قاشق غذاخوری)

لوبیا    7  گرم     (2/1 قاشق غذاخوری)

برنج    25 گرم     (دو قاشق غذاخوری)

یک عدد سیب زمینی متوسط 50 گرم

یک عدد هویج متوسط 20 گرم

کره 10 گرم

 

حبوبات و برنج را شسته و بمدت یک شبانه روز در آب خیس می کنند سپس آنها را همراه با دو لیوان آب با حرارت ملایم می پزند تا کاملا" پخته شود. بعد سیب زمینی هویج و کره را بامقدارکمی نمک به مخلوط پخته شده اضافه کرده و برای مدت 10 تا 15 دقیقه دیگر می پزند. مخلوط پخته شده را با گوشت کوب و یا هر وسیله دیگر له و یا یکنواخت کرده و سپس آن را از صافی سیمی تمیزی عبور می دهند. مخلوط صاف شده بصورت حلیم است که می توان آن را به همان شکل یا با افزودن مقداری ماست و یا از چاشنی هایی چون آبلیمو نارنج و غیره برای تغذیه کودک استفاده کرد. صد گرم این مخلوط حاوی حدود 65 کالری – 8/1 گرم پروتئین – 6/1 گرم چربی و 11 گرم کربوهیدرات می باشد.

با بالا رفتن سن کودک می توان با افزودن 50-30 گرم گوشت چرخ کرده ارزش کیفی این غذا را افزایش داد.    

 

                                                         

                                                           

 

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد